Mit tehet a telefonos alkalmazás a szemekért

Mit tehet a telefonos alkalmazás a szemekért

A fejlődéshez nyújtott pénz a Vakság megelőzéséről (BCPB), az Orvosi Kutatási Tanács (MRC), a Fight for látás és a Nemzetközi Glaukóma Szövetség (IGA) Force Tanácsából származott.

Dr. Andrew Bastawrous, aki a legmodernebb kórházi felszerelésekkel szembeni szemléltetést tesztel, nemrégiben elmondta a BBC News-nak, hogy a leginkább szükségük és egyébként nem engedheti meg magának a szállítást.

Azt mondja, hogy a peek szemgondozást biztosít a szegények legszegényebbek számára. Például a szürkehályog a vakság leggyakoribb oka, és sok kórház képes a műtétet biztosítani, de a szemvizsgálatok kórházba jutása a probléma. Dr. Bastawrous azt mondta:

„Mit tehetünk ennek felhasználásával, a technikusok a betegekhez menhetnek, otthonukba, megvizsgálhatják őket a bejárati ajtóikon, és ott és akkor diagnosztizálhatják őket.”

A tesztek Kenya Nakuru kerületében zajlanak, amely magában foglalja mind a Kenyában lakó 42 törzs tagjait.

Ez év elején Dr. Bastawrous társszerzője egy tanulmány, amely szerint az életkorral összefüggő makula degeneráció volt a vakság oka az 50 év feletti emberek 10% -ában Nakuruban.

Egy nő Nakuruból, Kenyából, szürkehályog -szkenneléssel rendelkezik a Peek okostelefon -szerszámmal. Ez a hordozható szemvizsgálati készlet diagnosztizálhatja a szemproblémákat a távoli területeken, ahol a klinikákhoz való hozzáférés korlátozott. © Peek

Mit tehet a telefonos alkalmazás a szemeknél

A peek diagnosztizálhatja a szemproblémák széles skáláját, vakságát és látáskárosodását, beleértve:

 • LI
 • Makuláris degeneráció
 • Diabetikus retinopathia
 • Egyéb retina és látóideg betegségek.

Az agydaganat és a vérzés kritikus mutatóit is keresheti.

Például az okostelefonon lévő kamera beolvashatja a szem lencsét, hogy ellenőrizze a szürkehályog jeleit, és a villanófény segítségével ellenőrizheti a retina -t.

A telefon képernyője alapvető látási tesztként is csökkenhet.

A PEEK rendszer információkat tárol az egyes betegekről, valamint a GPS helyükkel. A Google Maps -hoz való összekapcsolás lehetőséget kínál a betegek nyomon követésére és kezelésére.

A Nakuruban végzett tesztek esetén a betegek szemvizsgálaton mennek keresztül az okostelefonon, majd ismét hagyományos szemvizsga -berendezéssel, amelyet egy kisteherautóban hordoznak.

A londoni Moorfield Eye Kórház szakértői, majd összehasonlítják az okostelefonon összegyűjtött képeket a hagyományos berendezésekkel készített képekkel.

A kutatók szerint a korai eredmények ígéretesek: eddig mintegy 1000 embernek volt valamilyen kezelése.

A fejlesztők remélik, hogy a PEEK technológia lehetővé teszi a szolgáltatások koordinációját, és elősegíti a tömegkezelési kampányok végrehajtását és megcélzását.

Peter Ackland, a vakság megelőzésére szolgáló Nemzetközi Ügynökségből, azt mondta a BBC -nek, hogy úgy gondolja, hogy a Peek „hatalmas játékváltó” lehet: „Jelenleg egyszerűen csak nem adunk”. Nem rendelkezik a képzett szem -egészségügyi személyzettel, hogy szemgondozási szolgáltatásokat nyújtson a legszegényebb közösségekhez.

Ez az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy ezt viszonylag nem képzetlen emberekkel tegyük meg. ”

 • Szem egészség/vakság
 • Orvosi eszközök/diagnosztika

Pandémiás kezelés utáni kezelés: Hogyan tudnak visszaugrani a New York -i emberek

Mivel egyre több embert oltnak be, és fontolgatják az irodába való visszatérést, normális, ha aggódik a régi rutinokba való visszatérés miatt. Ahogy visszatérünk a „normál” életbe, újra kell adnunk az egyszerű készségeket, amelyeket az elmúlt évben még nem használtunk – az ingázás navigálásától a munkavégzésig a munkatársakkal való interakcióig. Még akkor is, ha alig várja újra a családtagokkal való kapcsolatfelvételt, és újbóli kapcsolatba lép a külvilággal a társadalmi elszigeteltség után, úgy érzi, hogy a társadalmi szorongás és a kellemetlenség visszatartja Önt.

Ha aggódik a szokásos rutinok folytatása miatt a Covid-19 után, akkor nem vagy egyedül. Szerencsére mindenkinek, aki szorongással vagy a normalitáshoz való visszatéréssel foglalkozik, a posztémia utáni terápia segíthet a posztémia utáni élet új követelményeinek nagyobb magabiztossággal és kevésbé aggodalmával.

Mi a pandémiás kezelés?

Mivel visszatérünk a normálabb rutinokhoz, sok embernek hosszú távú hatásait fog tapasztalni a COVID-19-vel kapcsolatos trauma miatt, az elválasztási szorongástól és a pánikbetegségtől a poszt-traumás stressz rendellenességig (PTSD). Szerencsére az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgáltatási Minisztériuma alatt álló nyugodt HIPAA korlátozásokkal, amelyek továbbra is érvényben vannak, a teleHealth szolgáltatók továbbra is teleterápiát és más virtuális mentálhigiénés szolgáltatásokat kínálnak az új betegek számára.

A Teletherapy a telemedicina egyik formája, amelyen keresztül a mentálhigiénés szakemberek virtuális mentálhigiénés szolgáltatásokat kínálnak a HIPAA-biztonság technológiát alkalmazó betegek számára. A Telehealth platformokon keresztül az egészségügyi szolgáltatók távolról együttműködhetnek a betegekkel, hogy online teleterápiás foglalkozásokat kínáljanak, megküzdési technikákat dolgozzanak ki, és olyan terápiás technikákat alkalmazzanak, mint a pszichodinamikus pszichoterápia vagy a kognitív-viselkedési terápia (CBT).

A teleTherapy előnyei

A Kovid utáni világban a Telehealth segíti az egészségügyi szolgáltatókat a biztonságos, kényelmes és megfizethetőbb betegek számára a mentális egészségügyi ellátáshoz.

A megnövekedett beteg -hozzáférés mellett a telemedicina számos előnyt élvez a klinikusok és a betegek számára. Ha jelenleg gyógyszert szed, a Telepszichiátria kényelmes alternatívát kínál a gyakorló gyakorlóval való bejelentkezéshez, és újratölti az előírásait. Eközben, ha nem akarja, hogy a metró Manhattanbe kerüljön, hogy megnézze a gyakorlóját, a telepszichológia segíthet az ingázás kiküszöbölésében és az ütemterv felszabadításában.

A kutatók szerint a

általában a Telehealth szolgáltatások ugyanúgy működnek, mint a személyes szolgáltatások, és hasonló eredményeket nyújtanak. A betegek élő videót vagy telefonos találkozót terveznek egy terapeutával vagy pszichológussal, és szükség szerint felkészülnek az ülésükre. Ha ez az első kinevezés, feltétlenül készítsen elő minden releváns orvosi nyilvántartást, ellenőrizze a teleHealth lefedettségét, töltse ki a szükséges elektronikus papírmunkát, és hozzon létre a feltett kérdések listáját.

KIKALMAZNAK A TELETHETHERAPY -t?

Függetlenül attól, hogy fertőzött-e a COVID-19-rel, kockáztatta az expozíciót, mint alapvető munkavállalót a COVID-19 kitörés során, vagy otthon dolgozott, a Coronavírus pandémiája megszakította a mindennapi életet. Mivel sokan közülünk krónikus stressz, pénzügyi aggodalmak és az egészséggel kapcsolatos szorongással szembesülünk az elmúlt évben, teljesen normális, ha szorongást érezünk a normál visszatérés miatt.

Még egy olyan fenyegetés után is, mint a Covid-19, a testünknek és elménknek időre van szükségük ahhoz, hogy megújítsák és feldolgozzák azt, amit tapasztaltak. Normális az, hogy tükrözzük és gondolkodjunk az elmúlt évben, de ha néhány hónap után még mindig mentálhigiénés tüneteket tapasztal, akkor itt az ideje, hogy megfontolja a szakmai segítséget.

Valójában, annak ellenére, hogy a járványos mentők során a telehealth szolgáltatásokat kereső emberek növekedtek, sok terapeuta azt várja el, hogy az ügyfelek beáramlását tapasztalják meg, amint a normál élet visszatér. Miután az Egyesült Államok meglazítja a korlátozásait, az emberek új stresszkészlettel fognak foglalkozni, például a társadalmi összejövetelek megtervezését vagy a hibrid személyes és távoli munkához való alkalmazkodást.

Ha alkalmi szorongást tapasztal, vagy napi szinten rontja a visszatérést a munkába, a professzionális mentálhigiénés szolgáltatások keresése az első lépés a jobb érzéshez. Még akkor is, ha nem tapasztal intenzív mentálhigiénés tüneteket, a TeletHeTherapy biztonságos teret biztosíthat, ahol kifejezheti gondolatait, érzéseit és aggodalmait.

terapeuta keresése a posztemikus világban

Függetlenül attól, hogy átmegy-e a személyes gondozásból, vagy először indít a teleTerapy-t, elengedhetetlen a megfelelő illeszkedés megtalálása. Az American Psychological Association szerint a terapeutával való együttműködés segíthet mélyebb terápiás kapcsolat kialakításában. A pszichológussal való nyitott kommunikációs vonal fenntartása viszont jobb hosszú távú pszichológiai eredményekhez vezethet.

A megfelelő terapeuta megtalálásához forduljon egy mentálhigiénés szakemberhez a NYC terápiás csoportján keresztül. A munkahelyre való visszatéréstől a családtagokkal való újbóli kapcsolatig, tudjuk, hogy a New York-i élettel való lépést a Covid-19 járvány után megterhelheti a mentális wellness-t.

Ha kevesebbnek érzi magát, mint a „normális”, az együttérző pszichológusok segíthetnek közvetlenül a küzdelmek kezelésében és az életminőség javításában. Mindenekelőtt, függetlenül attól, hogy a barátai, munkatársai és a családtagok hogyan kezelik a következő évben a normál élet visszatérését, ne feledje, hogy megengedett, hogy a saját tempójában helyreálljon.

A szülés utáni vérzés: Mi a normális és mikor kell orvoshoz fordulni

A test a szülés után sokféle módon változik. Az egyik általános változás a szülés utáni vérzés.

A szülés utáni vérzés hasonló a menstruációs vérzéshez, bár sokkal hosszabb ideig tart, és általában sokkal nehezebb.

A vérzés jellemzői változhatnak, és magában foglalhatja a menstruációs vérben nincs jelen lévő szöveteket.

Normál a szülés utáni vérzés?

szülés után a hüvelyi vérzés gyakori. Ez a vérzés ideiglenes, és az orvosi név Lochia. A

lochia nyálkahártyát, szövetet és vért tartalmaz, amelyet a méh fúj, hogy a bélést a szülés után cserélje.

A következő tevékenységek a vérzés növekedését okozhatják:

 • reggel az ágyból való kiszállás
 • Könnyű gyakorlat elvégzése
 • Szűrés a széklet vizelése vagy áthaladásakor

Mi okozza a szülés utáni vérzést?

A szülés utáni vérzés, vagy a Lochia annak eredménye, hogy a méh a szülés utáni bélését helyettesíti. A méh felszabadítja az extra vért és szöveteket, amelyekre szükség van a magzat egészséges tartásához a terhesség alatt.

A terhesség alatt a hormonális változások megvastagítják a méh bélését, hogy támogassák a placentát. Szállítás után a méh a szokásos méretére csökken, és eldobja az extra szövetet, amelyre már nincs szüksége.

A vérzés a szállítás során is várható. A hüvelyi szülés során egy nő általában körülbelül 500 milliliter (ml) vért és kétszer annyit veszít a császármetszés során. A kézbesítés típusától függetlenül egy nő szülés utáni vérzést is tapasztalhat.

Mennyi ideig tart a szülés utáni vérzés?

A Nemzeti Születési Trust szerint a vérzés általában 24–36 napig tart, bár ez 6 hétnél hosszabb ideig tarthat.

A vérzés mennyisége és típusa terhességenként változik, de az idő múlásával változnia kell.

A szülés utáni első 6 hétben a szülés utáni vérzés a következő módon változhat:

 • Az 1. nap: A vér vörös vagy barnás lehet, lehet, hogy van valamilyen alvadás , és a szülési párnát rendszeresen meg kell változtatni.
 • 2–6. Nap: A vérrögök kisebbek lehetnek, az áramlás könnyebb lehet, és a vér sötétbarna vagy rózsaszínű-vörös.
 • 7–10. Napok: Az áramlás és a szín világosabbá válhat.
 • 11–14. Napok: Lehet, hogy csak könnyű vérzés lehet, és a vér továbbra is sötétbarna vagy rózsaszínű-vörös.
 • 3–4. Hét: Az áthaladó folyadék krémes fehér lehet, és az áramlás sokkal könnyebb lehet, mint korábban.
 • 5–6. Hét: Lehet, hogy barna vagy rózsaszínű-vörös vérzés vagy krémes sárga kisülés lehet, és szórványosan is előfordulhat.

Mikor kell orvoshoz fordulni

Míg a szülés utáni vérzés normális, a nagyon nehéz vagy fájdalmas vérzés olyan problémát jelezhet, amely orvosi ellátást igényel. Tapasztalja meg:

görcsök

A szülés utáni görcsök gyakoriak, mivel az anyaméh a szokásos méretéhez köti. Ha azonban a súlyos görcsök vagy fájdalom a szülés után néhány napig tart, akkor érdemes az orvos megismerésére.

szülés utáni vérzés

Ha egy nő több mint 1 pintot vagy körülbelül 470 ml -et veszít a szülés utáni első 24 órában, akkor az orvos ezt szülés utáni vérzésnek nevezheti. –

Mondja meg az orvosnak, hogy szükség van -e a szülési párnákra, a szülés utáni vérzés miatt.

Különösen fontos orvosi ellátást kapni, ha a szülés utáni vérzés következik:

 • Láz vagy hidegrázás
 • szédülés
 • halvány érzés
 • Szabálytalan szívverés
 • Számos vérrög

Ezek a kérdések jelezhetik vérzés, ami súlyos lehet, de a kezelések széles skálája segíthet.

Az orvos leírhatja a szülés utáni vérzés kockázati tényezőinek csökkentésének módját is.

fertőzés

Ha Lochia rossz szaga van, ez jelezheti a fertőzést. A fertőzés endometritist okozhat, amely a méhbélés gyulladása. Pads

 • Röviden tartsa a körmöket
 • Ne viseljen ékszereket a kezén vagy a csuklóban ebben az időszakban
 • A szülés utáni fertőzés jelentős kockázati tényezői a következők:

  • hosszan tartó szülés
  • császármetszés
  • Meconium a szülés során
  • A szülés utáni vérzés

  Jó ötlet lehet, ha az orvos megismerheti a fertőzésekkel kapcsolatos bármilyen aggodalmat.

  méh atony

  A méh a méhre utal, hogy a szülés után nem szerezkedik be. Ennek oka magában foglalhatja a méhben maradt placenta egy részét, vagy anatómiai vagy izomprobléma. Ez komoly kérdés lehet, és a szülés utáni vérzéshez vezethet.

  A vérzés kezelésének módjai

  Egy nő gyakran kezelheti a szülés utáni rendszeres vérzést, mintha egy időszak lenne. A pihenés, a jó higiénia gyakorlása és az egyes tünetek külön -külön történő kezelése segíthet.

  Ha egy orvos úgy gondolja, hogy a vérzés problémát jelezhet, akkor:

  • Masszázst ajánlhat vagy javasolhat a méhszerződés segítésére
  • Írjon be olyan gyógyszereket, amelyek korlátozzák a méhet ellátó edények véráramlását
  • diabex vélemények https://harmoniqhealth.com/hu/diabex/

  • Ellenőrizze, hogy a placenta teljes mértékben áthalad -e a szülés során

  Az orvos ehelyett javasolhat egy műtéti lehetőséget, például:

  • A bakri ballon, egy eszköz, amelyet a méhbe helyeznek be a vérzés ellenőrzésére és csökkentésére
  • Méh artériás embolizáció, amely ideiglenes obstrukciót hoz létre a méhben ellátott vérszállító edényekben /li
  • A méhben maradt placenta eltávolításának eljárása a szülés után
  • Laparotomia, a méh vizsgálata
  • Hysterectomia

  Összegzés

  A szülés után a méh extra szövetet és vért vesz fel, amelyre már nincs szüksége. Ezenkívül megváltoztatja a bélését, és a szokásos méretére csökken. Ez a folyamat általában a szülés utáni vérzést eredményezi, ami kb. 6 hétig tarthat, bár a befejezés hosszabb ideig tarthat. A vér áramlása és színe nőtől és terhességtől a terhességig terjed.

  Ha azonban az áramlás nagyon nehéz, vagy ha fájdalmat vagy más tüneteket kíséri, akkor a nőnek azonnal orvosi ellátást kell kapnia.

  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

  A

  káliumban gazdag ételek fellendítik a nők szívét.

 • A magas nátriumtartalmú étrend növeli az ember magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
 • A feldolgozott ételek széles körű fogyasztásával sok embernek nehéz korlátozni a nátriumbevitelüket.
 • Most egy tanulmány kimutatta, hogy a nők esetében a káliumban gazdag étrend leküzdheti a magas nátrium-étrend hatásait, és alacsonyabb a vérnyomás.
 • A férfiakban azonban a káliumban gazdag étrendnek nem volt jelentős hatása.
 • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világszerte a kardiovaszkuláris betegségek (CVD) a fő halálok oka, évente mintegy 17,9 millió ember életét.

  Az Egyesült Államokban a CVD a férfiakban 4 halálesetből 1, az egész népességben pedig 5 haláleset okoz. Az Egyesült Királyságban az összes halálesetek egynegyede a CVD -nek köszönhető.

  Contents