közösségi média: Hogyan befolyásolja a mentális egészségünket és a jólétünket?

közösségi média: Hogyan befolyásolja a mentális egészségünket és a jólétünket?

2012 -ben, Medical News ma.

Egy újabb tanulmány, amelyet Ethan Cross szociálpszichiáter, a Michigan -i Egyetemen vezette, ezt találta.

De az ilyen állítások túlzottak -e? Vagy korlátoznánk a közösségi média használatát? Az orvosi hírek ma megvizsgálják a bizonyítékokat.

Mi a közösségi média?

Lényegében a közösségi média számos olyan internetes oldalt határoz meg, amelyek lehetővé teszik a világ minden tájáról érkező emberek számára. Ez vita, fotók, videók és audio révén lehet. A

a vezető közösségi hálózati oldal, havonta több mint 1,2 milliárd globális aktív felhasználóval rendelkezik. A webhely népszerűségét a Myspace és a Bebo szorosan követi.

Az amerikaiak átlagosan havonta 7,6 órát töltöttek a közösségi média használatával, és az egyének többsége mobiltelefonokon keresztül fér hozzá a közösségi oldalakon.

De mi vonz bennünket a közösségi médiához?

Az 1980-as évek végén az Egyesült Államokban indították az első kereskedelmi telefonos internetes szolgáltatót (ISP). Az internetes technológia minden bizonnyal előrehaladt az elmúlt 25 évben, annyira, hogy a „telefonos” szavak a legtöbb embert összehúzódnak.

Természetesen az internethez való csatlakozás egyik fő látnivalója az volt, hogy jobban kapcsolatba léphessünk a körülöttünk lévő világgal. Például az internet lehetővé tette számunkra, hogy e -maileket küldjünk a levelek küldésének időben történő elküldésének alternatívájaként. A közösségi média épült erre a feltevésre.

Ez összefoglalja azt, amit a közösségi oldalak többsége törekszik elérni, és nem kétséges, hogy a nagyközönség megbukott a közösségi média világában, talán egy kicsit túl sokat.

közösségi média -függőség

Mindannyiunknak megvan a saját oka a közösségi média használatának. Néhányan szeretnénk böngészni más emberek állapotfrissítésein és fotóin, míg mások a webhelyeket az érzelmeik kiszállításának módjaként használják. De Dr. Shannon M. Rauch, a Mesa, AZ Benediktin Egyetemen, a szociális média egyik fő oka az önindítás és az unalom enyhítése.

„Ezért a közösségi média minden alkalommal megerősítést szállít, amikor egy személy bejelentkezik” – mondja.

„Azok számára, akik állapotfrissítéseket tesznek közzé, a megerősítések támogató megjegyzések és„ kedvelők ”formájában jönnek létre egy olyan személy, aki kifejlesztette ezt a szokást, hogy egyszerűen megálljon. ”

(BFAS).

Érdekes az, hogy a kutatók azt találták, hogy az emberek, akik szorongóbb és társadalmilag bizonytalanok, nagyobb valószínűséggel használják a közösségi oldalakat.

Tavaly az Medical News ma beszámolt egy olyan tanulmányról, amely potenciális

és jólétet nyújtott?

A közösségi média negatív hatásai

2012 -ben a Conxiety UK felmérést készített a közösségi média használatáról és annak érzelmeire gyakorolt hatásáról.

A felmérés azt találta, hogy a résztvevők 53% -a szerint a szociális média webhelyei megváltoztatták viselkedésüket, míg ezek 51% -a szerint a változás negatív volt.

Azok, akik azt mondták, hogy életüket a szociális média használata romlott, szintén kevésbé volt magabiztosnak érezni magukat, amikor összehasonlították eredményeiket a barátaikkal.

„Ez a probléma határozottan felhívta a figyelmet a közelmúltban” – mondja Dr. Rauch. “Tudjuk, hogy a közösségi média webhelyein sok ember gyakran bemutatja életének idealizált verzióit, és mások felfelé mutató társadalmi összehasonlításokat készítenek, ami negatív érzelmekhez vezethet.”

Ezenkívül a felmérés kimutatta, hogy a résztvevők kétharmada a helyszínek használatát követően a pihenés és az alvás nehézségei szerint „aggódónak vagy kényelmetlennek” érezte magát, amikor nem tudtak bejelentkezni a szociális média fiókjaiba. –

azoknak az egyéneknek, akiknek már magas a szorongás.

A közösségi média használatával kapcsolatos másik aggodalom a számítógépes zaklatás. Amint azt ebben a szolgáltatásban korábban kijelentették, a közösségi hálózati felhasználók többsége 30 év alatti, és ezek többsége serdülők.

Elég szerint elég (EIE) – egy olyan szervezet, amelynek célja az internethasználat biztonságosabbá tétele a gyermekek és a családok számára – a szociális médiát használó tinédzserek 95% -a tanúja volt az internetes zaklatás formáinak a szociális hálózati oldalakon és 33% -a. az internetes zaklatás áldozatai voltak.

De Dr. Rauch úgy véli, hogy nem pusztán a szociális média használata, amely kiszabadul az ellenőrzésből, hanem az elektronikus kapcsolatokra mindig szükségünk van.

Hozzáteszi:

“Azt hiszem, a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy serdülőkori gyermekeik olyan időben élnek, amikor folyamatosan„ be vannak kapcsolva ”és összekapcsolódnak.

Ösztönöznék minden szülőt, hogy vizsgálja meg a „kikapcsolódás” ösztönzésének vagy akár felhatalmazásának módját, nem csak a közösségi média webhelyeitől, hanem az eszközöktől távol is. Ez valószínűleg jó tanács mindannyiunk számára. ”

Bár sok tanulmány rámutat a szociális média negatív hatásaira a mentális egészségre és a jólétre, egyes kutatók azt állítják, hogy ellentétes hatással lehetnek. A közösségi oldalak hasznos eszköz lehetnek a mentálhigiénés problémákkal küzdő személyek azonosításában.

Tavaly, Medical News ma.

Egy másik tanulmány, a Kaliforniai San Diego Egyetemen (UCSD) azt sugallja, hogy a szociális média használata akár a boldogságot is terjesztheti. A kutatócsoport, amelyet James Fowler vezette, az UCSD Orvostudományi Iskolájának vezetésével, úgy találta, hogy a Happy Status frissítései arra ösztönzik a többi felhasználót, hogy magukat közzétegyék a boldog állapotfrissítéseket.

„Tanulmányunk azt sugallja, hogy az emberek nemcsak más embereket választanak, mint magukhoz, hogy társuljanak, hanem valójában megváltoznak a barátaik érzelmi kifejezései” – mondja Fowler.

„Elegendő teljesítményünk van ezekben az adatkészletben, hogy megmutatjuk, hogy az érzelmi kifejezések online terjednek, és hogy a pozitív kifejezések több mint negatívan terjednek.”

Valójában a kutatók úgy vélik, hogy a boldogság vírusos terjedése annyira erős, hogy ha nagyítást jelent, akkor ez „a jólét járványát” okozhatja.

„Ha egy ember érzelmi változása sokan terjed és változást okoz, akkor drámai módon alábecsülhetjük a mentális és fizikai egészség javítására irányuló erőfeszítések hatékonyságát.”

Összességében úgy tűnik, hogy a szociális média pontos hatása a mentális egészségre és a jólétünkre még látni kell. De egy dolog biztos; A közösségi hálózati webhelyek használatának valószínűleg nem hamarosan elhalványul.

  • Mentális egészség
  • A pszichológia/pszichiátria

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos kutatóintézetekből származnak, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.